JEZIVO: Štakori preuzeli ulice New Orleansa

Kako su turisti i lokalno stanovništvo ostavili ulice New Orleansa napuštene, štakori su brzo zauzeli njihovo mjesto.

  • Šareni svijet

  • 29. Mar. 2020  

  • 0

Budući da su kafići i restorani širom grada zatoreni, to znači da se kante za smeće ne pune više ostacima hrane, što je bio glavni izvor hrane za štakore.

Sada oni moraju ići dalje od svojih skloništa i tragati za hranom.

Ekipe za istrebljenje sada su počele ostavljati otrovan mamac u žlijebovima zajedno s klopkama za štakore kako bi pokušali suzbiti štetočine.

'U ovim glodavacima leži zdravstveni rizik. Srećom, niko se još nije razbolio. Nemamo baš mnogo bolesti koji su zapravo povezane s glodavcima. Ali potencijal postoji ", rekla je gradonačelnica New Orleansa LaToya Cantrell tokom konferencije za novinare.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...