VUKANOVIĆ RAZOTKRIVA PREDSJEDNICU REPUBLIKE SRPSKE: Kome osvetom prijeti Željka Cvijanović?

Krizu sa korona virusom političari na vlasti žele da iskoriste za svakodnevnu odvratnu ličnu promociju i prljavu kampanju, sebe lažno predstavljajući kao nekakve heroje i spasioce naroda, ne skidajući se sa tv ekrana

  • Politika

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Gradonačelniku Banjaluke su malo svakodnevna uključenja i gostovanja na RTRS-u i ATV-u pa je Igor Radojičić snimio i predizborni spot povodom korona virusa, glumeći majku Terezu, koji se neprekidno vrti po cijeli dan na svim režimskim televizijama.

alt

Željka Cvijanović je večeras na svom RTRS-u pokušala da opravda uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj i suspendovanje rada Narodne skupštine Republike Srpske nekakvom bojazni da bi se mogao pojaviti „skupštinski klaster“, pa bi poslanici po povrtku sa sjednice mogli raširiti epidemiju širom Srpske?

Dakle Vlada i ministri, bez izolovanog Klokića, mogu normalno da rade i zasjedaju, gradonačelnici i lokalne vlasti širom Srpske mogu svakodnevno da imaju svoje ustaljene aktivnosti, papci mogu da se kupuju širom Srpske, održavaju vanredne Skupštine fudbalskih klubova i smjenjuju predsjednici, fabrike sa stotinama i hiljadama zaposlenih mogu normalno da rade, a samo su poslanici rizična grupa i zato treba suspendovati Narodnu skupštinu RS a svu vlast i njene ingerencije predati Željki i Dodiku? Niko nije budala i naivan, i jasno je da režim ne želi da se vodi diskusija, da javnost čuje u kakvom je stanju ekonomija Srpske, šta nas čeka posle pandemije, i zbog toga Dodik i Željka žele sami da pišu Uredbe i Zakone, samovoljno rade šta hoće ne podnoseći nikom račune.

Ono što je posebno opasno su otvorene prijetnje koje je Željka Cvijanović večeras izrekla u emisiji „Aktuelno“ na RTRS-u, izgovarajući na sramno sugestivno pitanje urednice IP RTRS Marijane Đurđević riječi „NE TREBA I NEĆEMO ZABORAVITI ONE KOJI NAM SADA PRAVE VELIKO ZLO I BLOKIRAJU NAS DA DOĐEMO DO RJEŠENJA“! Ovim prijetećim tonom i riječima završila je emisiju predsjednica Republike Srpske izražavaući žaljenje što mora čekati još 10-ak ili 15 dana za uvođenje vanrednog stanja zbog veta Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, i što ne može odmah da krene sa mjerama!

alt

Kakvo to veliko zlo čine kritičari vlasti i suludih poteza, koji samo građanima saopštavaju sumorne činjenice o lošem stanju budžeta, ekonomije, zdravstvenog sistema Republike Srpske? Da li to Željka najavljuje da će iskoristiti vanredno stanje kako bi se obračunala sa neistomišljenicima i opozicijom, i šta znači da će zapamtiti one koji navodno „čine zlo“, naravno režimu a ne narodu? Da li je veliko zlo reći istinu da su naše bolnice 4 puta skuplje građene i opremane od onih u Srbiji i regionu, da nemamo Robne rezerve, nemamo dovoljno hrane i medicinske opreme pa Dodik mora da traži pomoć Srbije?

alt

Ovakav  diskurs i prijetnje su nedopustive, i sigurno je da one neće zaplašiti opoziciju, slobodne novinare i medije koji su stalna meta, ali će Željka morati da položi račune i pojasni šta je tačno mislila kada je brutalno prijetila na RTRS-u, jer neko ko je na funkciji predsjednika Republike Srpske treba da izražava jedinstvo naroda i svih građana, a ne da dijeli narod i prijeti neistomišljenicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...