ČUDO NEVIĐENO: Najbogatiji Danac gradi najviši neboder u Evropi, ali svi su iznenađeni zbog odabira lokacije…

Najnoviji je to projekt najbogatijeg Danca koji je do sada pokupovao pola Škotske i dio rumunskih Karpata

  • Ekonomija

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

Vlasnik modnog lanca Bestseller, Danac Anders Holch Povlsen, gradi najviši neboder u ovom dijelu svijeta.

Neboder će niknuti u gradiću Brandeu sa 7000 stanovnika.

U Danskoj se priprema gradnja najvišeg nebodera u zapadnoj Europi. Zgrada će biti visoka 320 metara, 24 metra viša od londonskog The Sharda i niža samo od Eiffelova tornja, a projektirala ju je čuvena danska arhitektica Dorte Mandrup. Biće to sjedište poznatog danskog modnog lanca Bestseller, no u njoj će također biti hotel s restoranima, poslovni park, luksuzni stanovi, trgovine, škola, prostor za kulturne i sportske sadržaje. Radovi počinju ove godine, a završetak se predviđa krajem 2023.

Neboder usred danskih livada i nadomak seoskih imanja ideja je najbogatijeg Danca, 48-godišnjeg Andersa Holcha Povlsena, za kojeg financijski magazin Forbes procjenjuje da je „težak“ osam milijardi dolara.

Kompaniju Bestseller preuzeo je kao 28-godišnjak od oca Troelsa Holcha Povlsena, te je pretvorio u evropskog modnog diva s 20 brendova, uključujući Vero Modu i Jack&Jones, 2700 prodavaonica, 15.000 kupaca na veliko i 17.000 zaposlenika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...