RASIM LJAJIĆ TVRDI DA JE U SRBIJI DEFICITARNA JEDNA NAMIRNICA: A za to optužuje Tursku...

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gostovao je danas u Beogradskoj hronici gdje je govorio o stanju u nabavci tokom vanrednog stanja.

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 2

Kako je rekao, postoji jedna namirnica koja bi uskoro mogla da bude defiticarna u prodavnicama u Srbiji.

- Ono s čime možemo da budemo deficitarni to je limun. To je zbog toga što je Turska zabranila izvoz limuna zbog unutrašnjih potreba i unutrašnje potražnje - rekao je.

Najveći dio limuna se uvozi iz Turske, mala količina iz Grčke.

- Imaćemo ove nedelje još jednu isporuku limuna iz Turske jer je odluka Ankare stupila na snagu 26. marta, a kamioni su već krenuli iz Turske. Narednu isporuku očekujemo iz Argentine. Da li će ona biti krajem aprila kako su rekli, ne mogu da preciziram - rekao je Ljajić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...