WHO UPOZORAVA: "Ovo je najveća laž o korona virusu, PRESTANITE JE ŠIRITI, to je opasno..."

“Pomozite da zaustavimo netačne informacije o COVID-19”, apelirali su iz WHO.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Vjerujte činjenicama a ne glasinama. ČINJENICA: Koronavirus NIJE u zraku, navodi se u upozorenju koji je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), Ured u BiH, objavila na svojoj Facebook stranici.

Kako se ističe – virus koji uzrokuje COVID-19 se većinom prenosi preko kapljica koje se stvore kada inficirana osoba kašlje, kiše ili govori. Ove kapljice su preteške da lebde u zraku. Brzo padaju na pod ili druge površine.

Možete se zaraziti ako udahnete virus jer ste manje od jedan metar od osobe koja ima COVID-19, ili ako dodirnete kontaminiranu površinu a zatim neopranim rukama dirate oči, nos ili usta”, poručuju iz WHO.

Da bi se zaštitili, podsjećaju oni, održavajte distancu od barem jedan metar od ostalih i dezinficirajte površine koje se često dodiruju.

Redovno i temeljito perite ruke i nemojte dirati oči, nos ili usta.

“Pomozite da zaustavimo netačne informacije o COVID-19”, apelirali su iz WHO.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...