APEL DEMOKRATSKE FRONTE: "Mora se naći adekvatan prostor za izolatorij i uputiti infektologe u Konjic"

Povodom teškog stanja u Konjicu uslijed pandemije COVID 19, saopštenjem za javnost oglasila se Demokratska fronta.

  • Politika

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Imajući u vidu teško stanje pandemije COVID 19 u Konjicu, kao i činjenicu da je u ovom gradu tek u fazi pripreme jedan manji izolatorij u motelu Konjic, koji po mišljenju zdravstvenih radnika nije adekvatan, te je na izvršenje tog zadatka poslan tek manji broj mlađih specijalizanata, predlažemo da;

– Ministarstvo zdravstva FBiH, Krizni štab FBiH te Zavod za javno zdravstvo u koordinaciji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva, oforme i upute u Konjic tim infektologa i epidemiologa koji nedostaju zdravstvenim ustanovama u Konjicu.

Solidarnost sa zdravstvenim radnicima u Konjicu koji je najugroženiji grad u FBiH sada je prijeko potrebna, te smatramo da se konačno moraju uvažiti apeli zdravstvenih radnika u Konjicu za pomoć koja im je potrebna.

Načelnik Općine Konjic, Emir Bubalo, i lokalne vlasti moraju pokušati iznaći prostora za adekvatne izolatorije s obzirom da izolatorij u motelu Konjic je nedovoljan i jedva podesan za prijem pacijenata koji bi uslijed povećanja broja oboljelih morali biti zbrinuti.

Još jednom pozivamo Vladu HNK da izdvoji primjerena sredstva za pomoć Konjicu u borbi protiv koronavirusa, jer je dosadašnje izdvajanje za Konjic bilo u onom iznosu koji je ponižavajući za građane Konjica koji pune budžet HNK a ne budžet Grada Zagreba, navode iz Demokratske fronte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...