PRIJE NEKOLIKO MJESECI ZAPALIO KLADIONICU, A DANAS UBIO ČOVJEKA: Poznati sve detalji ubistva u Sarajevu

Ubijeni H. Buljubašić, punac je vlasnika pilićare, gdje se zločin odigrao.

  • Hronika

  • 31. Mar. 2020  

  • 0

Još traje uviđaj u Ramićima kod Pazarića, u općini Hadžići, gdje je danas u popodnevnim satima ubijen 67-godišnji muškarac.

 

Uviđajem rukovodi dežurna kantonalna tužiteljica, a obavljaju ga pripadnici krim-policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz više izvora, zbog ubistva je uhapšen 41-godišnji Timur Kadić iz Sarajeva, odranije poznat po krivičnim djelima.

Iako se spekulisalo o koristoljublju kao motivu ovog zločina, to još nije potvrđeno, kazali su nam naši izvori iz istrage.

Uhapšeni Kadić prošao je trijažu i utvrđeno je da nema rješenja o izolaciji, nakon čea je sproveden u MUP Kantona Sarajevo na kriminalističku ubradu.

Ubijeni H. Buljubašić, punac je vlasnika pilićare, gdje se zločin odigrao.

Kadić je hapšen u oktobru prošle godine nakon što je u Sarajevu zapalio sportsku kladionicu. Djelo je priznao, kazavši kako je to učinio "jer je veliki protivnik kockanja". Nakon toga je pušten na slobodu, uz određene mjere zabrane.

Istraga se nastavlja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...