MARKO ĐURIĆ TVRDI DA NISU UKINUTE TAKSE: "Na perfidan način uvode se do sada nepostojeće..."

"Albin Kurti nije ukinuo takse, već je premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mjere za građane i privredu, koje naziva reciprocitetom", ocijenio je direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

  • Regija

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

"Ovime se situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje prije uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe", navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

"Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji i odluka je predstava namijenjena dijelu međunarodne zajednice", smatra Đurić.

"Smatram, međutim, da nikako nije vrijeme za mjere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vrijeme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredjeljenje, vjeru i naciju", zaključio je Đurić.

Podsjećamo, Premijer Republike Kosovo Albin Kurti izjavio je da će Vlada Kosova večeras, prije ponoći, donijeti odluku o postepenom uvođenju reciprociteta, kao principa u odnosima sa Srbijom, a što se Bosne i Hercegovine tiče, taksa se ukida bez ikakvog uvođenja recipročnih mjera. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...