DIREKTOR BARCELONE SE PREPAO MESSIJA: "Messi je to tražio od prvog dana, od nas priče NISU KRENULE"

Zog blokade nogometnih takmičenja, klubovi širom svijeta režu troškove i smanjuju plaće igračima. Kriza zbog pandemije koronavirusa je poštedjela i one najveće, pa su se tako na rezove odlučili i velikani poput Barcelone, Juventusa ili Bayerna.

  • Sport

  • 31. Mar. 2020  01. Apr. 2020

  • 0

Katalonski div je odlučio za čak 70 posto smanjiti prihode svojih igrača u svim sportskim sekcijama kako zaposlenici kluba ne bi ostali bez posla. Odluku uprave igrači su prihvatili, ali priča nije prošla bez problema i nesporazuma.

Messi je jučerašnjom objavom na društvenim mrežama poručio: "Mi, nogometaši Barcelone, ne samo da pristajemo na smanjenje plaće od 70 posto dok god u Španiji traje izvanredno stanje nego smo spremni i na daljnje ustupke i odricanja kako bi ostali zaposlenici kluba tokom krize koju je izazvao koronavirus dobivali plaću u punom iznosu, bez ikakvog kriznog smanjivanja", napisao je Messi i dodao:

"Svjesni smo da nogometaši trebaju podnijeti najveći teret ekonomske krize koja pogađa klub, ali ne razumijemo poteze kluba tokom ove krize koji izgledaju kao da je uprava željela javnost okrenuti protiv nas."

Ukratko, Argentinac je optužio upravu da su namjerno u medije gurali tu priču ako bi igrači ispali pohlepni i nesolidarni dok traje kriza.

Prvi čovjek kluba Josep Maria Bartomeu danas je odgovorio na Messijeve riječi i pokušao je sve probleme gurnuti pod tepih. Predsjednik Barcelone rekao je da je baš Messi bio taj koji je prvi pokrenuo pitanje rezanja plaća i tako dokazao privrženost klubu.

''Messi mi je od prvog dana govorio kako mora biti redukcija. Prijedlog su dala naša četiri kapitena i ta gesta je dokaz njihove posvećenosti klubu. Mislim da su igrači pomalo frustrirani onim što su mogli čitati posljednjih dana. To nisu tačne informacije. Pregovore smo vodili naš izvršni direktor Oscar Grau i ja pojedinačno s igračima. Od nas te priče sigurno nisu krenule. Ipak, nisam zabrinut jer u ovim teškim danima ljudi znaju reagirati ishitreno'', kazao je Bartomeu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...