EVROPSKI TURIZAM JE NA KOLJENIMA: Pogledajte reportažu iz Madrida koja najbolje govori što se ovih dana događa u Španiji (VIDEO)

U Madridu većina institucija je zbog epidemije koronavirusa zatvorena, kao i mnogobrojni hoteli, pozorišta i restorani, a za oko 15 hiljada taksista to znači da je biznis kolabirao, navodi se u reportaži Deutsche Wellea.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Vlada je najavila paket pomoći od 200 milijardi eura, ali to taksiste neće spasiti.

- Ne zarađujemo. Ne moramo doduše plaćati doprinose državi, ali moram platiti ratu kredita za stan, kupiti hranu. Smanjili su nam opterećenje za 10 posto, ali kakva korist od toga kada ništa ne zarađujemo - objašnjava taksist Santiago Rodriguez.

Gotovo svi koji rade u hotelima, pozorištima i restoranima su ili otpušteni ili rade od kuće.

Jesus Martinez iz turističke platforme Madrida tvrdi kako nije iznenađenje da su brojna mala, srednja i velika preduzeća morala zatvoriti poslovanje te da će vidjeti nakon pandemije hoće li se uspjeti oporaviti.

Angela Ballesteros 30 godina turistima iz čitavog svijeta pokazuje ljepote Madrida, kaže da će put oporavka biti dug.

- U drugom mjesecu smo zabilježili pad broja gostiju od čak 75 posto. U trećem je stornirano svih 100 posto aranžmana. U aprilu i maju očekujem sličnu situaciju jer sada imamo gomilu otkaza za ta dva mjeseca - kazala je Ballesteros za Deutsche Welle.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...