BANJA LUKA UVODI JEDNU POTPUNO NOVU MJERU: Zabrana za sve osobe koje su mlađe od 65 godina zbog...

... isplate penzija, koja počinje u petak, 3. aprila

  • Hronika

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 3

U Banjoj Luci će u petak od 7 do 11 sati biti uvedena opšta zabrana kretanja za osobe koje imaju manje od 65 godina.

"Nakon jučerašnjih gužvi, te najave da bi u petek trebalo da krene isplata penzija, odlučili smo da u petak ujutro od 7 do 11 ograničimo kretanje za sve druge osobe, osim starijih od 65 godina, kako bi im se omogućilo da obave svoje poslove, zbog čega su i dobili pravo na kretanje dva dana sedmično", rekao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Istakao je da će u petak u ovom periodu na području grada moći da se kreću samo one osobe mlađe od 65 godina koje moraju ići na posao ili da obave neodložene ljekarske preglede.

"Zatvaraju se neka od izletišta, Banj brdo, Park 'Mladen Stojanović', prostori obale Vrbasa, teretane na otvorenom, kako bi se za vikend, kada je najavljeno lijepo vrijeme, onemogućilo okupljanje, jer dosadašnje mjere upozoravanja nisu shvaćene ozbiljno", istakao je Radojičić, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Ove restriktivne mjere su, kaže, bile neophodne.

"S obzirom da su dvije preminule osobe iz Banje Luke, da raste broj oboljelih i da imamo veliki broj ljudi pod nadzorom i kućnoj izolaciji, odlučili smo da sve restrektivne mjere ostaju na snazi do 5. aprila", rekao je on.

(SB/Fena)   

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...