PREMIJER NOVALIĆ NAJAVIO: "Formiramo fond vrijedan milijardu KM, subvencije onima koji ne otpuštaju radnike"!

U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan je sastanak šefova klubova zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH sa premijerom Fadilom Novalićem.

  • Vijesti

  • 01. Apr. 2020  

  • 2

Novalić je na sastanku predstavio plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa na privredu.


- Upravo sam održao sasatanak sa predstavnicama svih političkih stranaka koje participiraju u federalnom parlamentu, gdje sam im predstavio okvirni program stabilizacijskih mjera, rekao je Novalić u obraćanju nakon sastanka.

Dodao je da su zastupnici dali određene peimjedbe i bili vrlo konstruktivni, te će ih razmotriti na sjednici Vlade u petak.

- Glavni prioritet Vlade je subvencioniranje doprinosa i poreza, za sve zaposlene u realnom sektoru na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine. Pravo na subvencije će imati  poslodavci koji nisu otpustilli radnike, rekao je Novalić i dodao:

- Mjere će obuhvatiti sve - od obrtnika do velikih preduzeća. Najavljujem formiranje dva fonda od milijardu maraka za pomoć privredi. Detaljnije ćemo vas informirati na nakon sjednice koja je zakazana u petak.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...