SASTANAK U BANJALUCI: Zvaničnici RS-a traže nabavku 150.000 testova na virus korona

Zvaničnici Republike Srpske (RS) dali su danas preporuku Institutu za javno zdravstvo u tom bh.entitetu da izvrši nabavku 150.000 testova na virus korona.

  • Politika

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 0

Na sastanku entitetske predsjednice Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u RS-u, te sprovođenje mjera institucija u vezi sa suzbijanjem novog virusa korona.

Zahvalili su rukovodstvu Srbije na prvom kontigentu medicinske pomoći, koja je sinoć dopremljena u RS, ističući da je riječ o veoma značajnoj pomoći za zdravstveni sistem RS-a u borbi protiv Covida -19, saopćeno je iz entitetske vlade.

Ponovio su poručili građanima da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, te apelovali na one kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

(Fena/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...