LOŠE VIJESTI IZ SRBIJE: Još pet preminulih, više od 1000 zaraženih

U Palati Srbija počela je konferenicja za medije na kojoj će biti saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom, kao i najnovije mere Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

  • Regija

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 1

"U Srbiji je registrovano novih 160 zaraženih koronavirusom, odnosno ukupno je 1060. Nažalost, još petoro je preminulo od koronavirusa, čime je ova brojka u Srbiji sada skočila na 28. Na respiratoru su 72 osobe ", izjavila je Darija Kisić Tepavčević.

Inače, svih pet preminulih su muškarci, a stopa smrtnosti je 2,64 odsto.

"Narednih dana ćemo intenzivnije raditi ispitivanja, sa ciljem da što bolje sprečimo dalje širenje bolesti. Međtim, brojevi nam pokazuju koliko smo doprineli da se ova bolest širi. U toku sutrašnjeg dana održaćemo sastanke kriznih štabova kako bismo još više omogućili prevenciju bolesti. Međtuim, svako mora da preuzme svoju ulogu u sprečavanju koronavirusa", istakla je Kisić Tepavčević.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...