TAJNE IZ FABRIKE "BEMA" IZLAZE U JAVNOST: Stanivuković su zbog ovog stizale krivične prijave, a njegovi saradnici HAPŠENI...

 “Dobili smo tri krivične prijave. Juče smo zajedno sa vašom ekipom rekli da ovdje ima zaraženih, direktor je to demantovao i rekao da to nije istina i da mi lažemo. RTRS su potvrdili da isto lažemo, a danas kažu da je istina i danas je obustavljen rad i danas su spašeni životi”, kaže Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.

  • Politika

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

Tvrdnje narodnog poslanika Draška Stanivukovića, da je rizično da Banjalučka fabrika obuće „Bema“ radi jer je mogući izvor zaraze virusom korona zbog velikog broja radnika, pokazale su se tačnim. Fabrika je obustavila proizvodnju jer je tvrđeno da su dvije radnice zaražene virusom korona. 

Svi radnici fabrike obuća Bema poslati su na kolektivni godišnji odmor jer su bili u kontaktu sa zaraženim radnicama. Zbog ukazivanja na mogućnost zaraze Drašku Stanivukoviću su stizale krivične prijave.

Hapšeni su i njegovi saradnici zbog navodnog fizičkog napada na radnika obezbjeđenja. Zatvaranje fabrike i zaštita zdravlja radnika je znak da smo ipak radili dobar posao, ističe Stanivuković.

 “Dobili smo tri krivične prijave. Juče smo zajedno sa vašom ekipom rekli da ovdje ima zaraženih, direktor je to demantovao i rekao da to nije istina i da mi lažemo. RTRS su potvrdili da isto lažemo, a danas kažu da je istina i danas je obustavljen rad i danas su spašeni životi”, kaže Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.

Stanivuković kaže da su institucije trebale ranije da reaguju da bi se spriječila pojava novog klastera u Banjaluci, koja je ionako najveće žarište virusa korona. 

 “Kada nema  institucija, kada je sistem truo i nepostojeći onda je ovo jedan od načina kako možete da reagujete i da uradimo jedno dobro djelo da potencijalno preduhitrimo novi klaster i da dođemo do cilja da zaštitimo svakog čovjeka i građanina bez obzira kako se zvao, prezivao i radio”, ističe Stanivuković.

Tehnički direktor Beme oglasio se preko društvene mreže Fejsbuk. Naveo je da će zbog pandemije virusa korona, fabrika pretrpjeti ogromne finansijske gubitke ali da je, ipak, zdravlje zaposlenih na prvom mjestu. 

 “Mi smo odlučili da ne radimo ova dva tri dana a inače smo već planirali da ne radimo od 6 do 20.4. jest da je prvi dan Usrkrsa ali odlučili smo da radimo 21.4, tako da ćemo ispoštovati mjere”, kaže Marinko Umićević, tehnički direktor fabrike obuće Bema.

Resorni ministar je priznao da je upućen u informaciju o zaraženim radnicima u Bemi i upozorio da svaki poslodavac mora obezbijediti adekvatne uslove rada. 

Mi smo juče tražili da se organizuje sastanak da se provjeri rad epidemiološke službe u Laktašima i komunikacija na koji način su se zbrinjavali kontakti osobe kada je u pitanju radnica iz Beme. Zanima me epidemiološki dio da li su u ovom slučaju ljudi zaista konaktirani jer za to treba da se pobrine zdravstveni system”, kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Uprava grada naredila je da se u fabrici izvrši higijensko epidemiološka analiza, dezinfekcija i anketiranja. Proizvodnja u fabrici obuće Bema obustavljena je do 20.aprila.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...