NACIONALNA TRAGEDIJA U AMERICI: U najsmrtonosnijem danu u SAD-u od posljedica zaraze koronavirusom PREMINULO JE ČAK…

Iza SAD-a je najsmrtonosniji dan od početka pandemije koronavirusa, javljaju američki mediji

  • Svijet

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

U SAD-u je samo jučer preminulo više od 1.000 ljudi od posljedica koronavirusa. Konkretno, preminulo ih je 1.049, prema podacima stranice Worldometers. S jučerašnjim svim podacima dolazimo do ukupnog broja od  215.003 zaraženih, 5102 preminulih te 8878 oporavljenih.

Najsmrtonosniji dan od početka pandemije

Prema podacima baze Johns Hopkins, koja podatke skuplja od WHO-a, američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, evropskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti te Nacionalne zdravstvene komisije Kine, u SAD-u je jučer preminulo 1.040 ljudi, zaključno sa 22:25 sati, potvrđujući tako brojku od više od 1.000 preminulih. 

Prethodno je u jednom danu najveći broj preminulih bio 504 osobe. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...