FORBES OBJAVIO PORAZNE PODATKE: Svjetska kriza žestoko pogodila Donalda Trumpa, evo kako je izgubio milijardu dolara…

Vrijednost imovine koju ima američki predsjednik Donald Trump snižena je sa 3,1 na 2,1 milijardu dolara, procjenjuje američki magazin Forbes

  • Ekonomija

  • 04. Apr. 2020  04. Apr. 2020

  • 0

Novinari magazina Forbes došli su do zaključka da je za manje od mjesec dana Trump izgubio milijardu dolara.

Kako bi izračunali koliko je koronavirus dosad stajao Trumpa, u Forbesu su razmotrili cijene dionica onih kompanija koje kotiraju na burzama i koje se po poslovanju mogu usporediti s Trumpovim kompanijama. Razliku u vrijednosti tih dionica s početka marta i tri sedmice kasnije su primijenili na raniju procjenu Trumpove imovine. Prema tom izračunu, koronavirus je Trumpovo bogatstvo dosad smanjio sa 3,1 na 2,1 milijardu dolara, odnosno otprilike za trećinu.

Pad je još značajniji u ugostiteljskom segmentu biznisa koji je globalno posebno stradao u pandemiji. Trump u vlasništvu ima hotel u Washingtonu i odmaralište u Miamiju, a snižena je i vrijednost prihoda koje ostvaruje od licenci i upravljanja drugim ugostiteljskim kapacitetima. Vrijednost te imovine srezana je sa oko 190 na 80 miliona dolara. Uz to, Washington Post navodi da su tvrtke u vlasništvu američkog predsjednika već podijelile 550 otkaza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...