MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ukoliko vam se na vjetrobranskom staklu pojavila ogrebotina ili napuknuće, ništa ne brinite, evo kako sve možete sami popraviti… (VIDEO)

Pukotine i ogrebotine na vjetrobranskom staklu, osim što smanjuju vidljivost, mogu vas i skupo koštati odlučite li zamijeniti cijelo staklo

  • Auto

  • 05. Apr. 2020  

  • 0

Na sreću, to nije uvijek potrebno. Ako oštećenje nije prevelikog promjera i ako nije riječ o pukotini koja se širi, staklo se može popraviti.

Oštećenje prekrijte ljepljivom trakom kako ne bi ulazila prljavština koja će dodatno oštetiti staklo.

Ogrebotinu ili rupu prvo treba očistiti i izbrusiti.

Nakon pripreme koja se sastoji od čišćenja i brušenja oštećenja, vrijeme je za pripremu epoksidne smjese.

Epoksidna smola utiskuje se u rupu i slijedi nekoliko minuta čekanja.

Finalni dio posla je poliranje. Uz posebnu pastu za staklo i fini nastavak za poliranje mjesto se ispolira toliko precizno da se oštećenje kasnije golim okom jedva vidi, ili čak ne vidi.

Pogledajte kako se to radi, korak po korak!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...