ČUDO NEVIĐENO: Prodaje se nevjerovatno prijevozno sredstvo, 15 godina je potrošeno da se proizvede, a cijena mu je…

Jedan je Amerikanac iz Oregona sa svojim timom posljednjih 15 godina proveo u planiranju i izradi – mlaznog putničkog zrakoplova na točkovima

  • HiTec

  • 05. Apr. 2020  

  • 0

Ovo neobično vozilo spoj je malog mlažnjaka marke Learjet i podvozja sklopljenog od nekoliko automobila.

Za izradu je potrošeno ukupno 40.000 sati rada, a dvije godine otišle su samo na istraživanje i planiranje. Dizajn je jedinstven u svijetu i patentiran, a vozilo je čak i legalno za vožnju cestom u SAD-u, iako autor kaže kako mu je primarna svrha pokazivanje na izložbama i raznim priredbama.

Avion-limuzina dug je 12,8 a širok 2,4 metra. Od aviona su zadržani trup, vertikalni stabilizator i kućišta mlaznih motora, dok je za pogon ipak zadužen 8,1-litreni Chevrolet Vortec V-8 motor snage 400 KS. Iz “mlaznih motora” se, pak, mogu čuti zvukovi slični onima kakve bi proizvodio ovaj zrakoplov. Limuzina se vozi na 28-inčnim gumama.

Ovo orginalno prijevozno sredstvo biće ponuđeno na prodaju na aukciji koja bi se trebala održati u Indianapolisu od 9. do 11. maja, uz početnu cijenu od 200.000 dolara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...