TRAGIČAN DAN U BiH: Dvije osobe umrle od koronavirusa; Radi se o ljekaru...

Sa današnjim danom u FBiH je testirano 3.030 osoba, a ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom je 347.

  • Hronika

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

U proteklih 24 sata testirane su 384 osobe, a koronavirus je potvrđen kod njih 27.ž

Ove podatke saopštio je danas član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

- Nažalost, danas smo imali i 15. smrtni slučaj u FBiH. Radi se o građanki s područja Bihaća, preko 80 godina starosti, s teškim hroničnim oboljenjima - kazao je Čerkez, dodajući da je od 15 preminulih, osam njih bilo starijih od 65 godina, te da je umrlo osam muškaraca i sedam žena.

U Bihaću i Sarajevu su preminule po tri osobe, u Konjicu dvije, Tuzli, Gornjem Vakufu, Mostaru, Čitluku, Širokom Brijegu i u Grudama po jedan.

Ističe da je danas evidentno bio značajno manji broj ljudi po izletištima i u gradovima nego jučer.

Podsjetio je da se od sutra ukida zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina, koje će moći da izađu od 7-12 sati.

Apelovao je na građane starije od 65 godina da ne izlaze ukoliko za to nemaju velikih potreba, te da te potrebe po mogućnosti realizuju preko prijatelja, komšija ili preko nekog drugog.

- Mi ćemo pratiti situaciju i sukladno njoj ćemo i dalje predlagati mjere sa našeg zdravstvenog aspekta prema Štabu Civilne zaštite - dodao je Čerkez.

Također, u Sarajevu je danas zabilježena nova žrtva koronavirusa, a riječ je o ljekaru, potvrđeno je sa KCUS-a za "Avaz". 

(Vijesti.ba / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...