PREDSJEDNIK KLUBA BOŠNJAKA JASMIN DUVNJAK, OTVORENO: "Parlament mora raditi, izmjenama Poslovnika omogućit ćemo..."

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se donijeti odluka o izmjenama Poslovnika trebala bi se održati u srijedu, 8.aprila, dan nakon zasjedanja Predstavničkog doma

  • Politika

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Jasmin Duvnjak, član Kolegija Doma naroda PFBiH i predsjednik Kluba Bošnjaka, kazao je u kraćem razgovoru za Fenu da je "važno je da nastavimo raditi i svojim radom osiguravati vršenje naše zakonodavne funkcije u skladu sa Ustavom FBiH, uz poštivanje zdravstveno-sigurnosnih mjera".

- Izmjenama Poslovnika o radu omogućit ćemo normalno djelovanje oba doma Parlamenta FBiH u stanju nesreće i vanrednim okolnostima. Nove odredbe osiguravaju da se sjednice mogu zakazivati i održavati online - korištenjem informacionog sistema i elektronskih platformi - naveo je.

Istaknuo je kako je prošle sedmice održao telefonske konsultacije sa svih 17 delegata u Klubu Bošnjaka, te da su kolege spremne za aktivan rad i preuzimanje odgovornosti.

- Ohrabruje me konstruktivan odnos i zajednička fokusiranost da vladi budemo legitimna i snažna podrška u dva osnovna pravca - zaustavljanje širenja epidemije koronavirusa i jačanje zdravstvenog sektora, te paralelno sa tim provedba konkretnih i efikasnih mjera za spas privrede. Prvi koraci u spašavanju i oporavku ekonomije trebali bi biti usvajanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i rebalans budžeta. Ovaj Zakon će danas ući u parlamentarnu proceduru, a nadam se da bi se mogao razmatrati na prvoj online (elektronskoj) sjednici i Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH - zaključio je Duvnjak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...