PREOKRET IZ WOLFSBURGA: Volkswagen zbog krize u svijetu napravio dramatičan zaokret, evo što će se dogoditi sa benzincima i dizelašima…

Tehnički direktor Volkswagena Matthias Rabe u intervjuu magazinu Autocar najavio je da će benzinci i dizelaši imati mnogo duži radni vijek nego što to ljudi misle

  • Auto

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

Velika masa električnih automobila i mali domet razlog su zbog kojih neće biti najbolje prihvaćeni, a mnogo se očekuje i od razvoja čišćih sintetičkih goriva (e-goriva) koje će u budućnosti pokretati benzince i dizelaše. Zasad tih goriva nema u masovnoj proizvodnji, ali i to će se promijeniti brzo.

– Dolazi vrijeme upotrebe e-goriva. Pogledate li zrakoplovnu industriju e-goriva su vrlo tražena jer avioni ne mogu letjeti na struju. S tim pogonom ne možete preći Atlantik. Mi brinemo o smanjenju emisija CO2, ali to ne znači da ćemo isključiti motore s unutarnjim sagorijevanjem – rekao je Rabe.

Volkswagen najavljuje i daljnje investicije u razvoj benzinaca i dizelaša te razvoj e-goriva, e-benzina i e-dizela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...