PREMIJER BRITANIJE NA INTENZIVNOJ NJEZI: Donald Trump ponudio pomoć pri liječenju Boris Johnsona

Boris Johnson u petak je otkrio kako i nakon sedam dana izolacije ima temperaturu. Od nedjelje je u bolnici, a stručnjaci kažu da postoji rizik od upale pluća kada temperatura traje više od 7 dana

  • Svijet

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

Britanski premijer Boris Johnson je jučer navečer zbog pogoršanja simptoma Covida-19 premješten na odjel intenzivne njege u londonskoj bolnici. Dobio je terapiju kisikom, ali nije priključen na respirator, objavili su britanski mediji.

Johnsonu se tokom predvečeri stanje pogoršalo i premješten je na odjel intenzivne njege bolnice St Thomas' "u slučaju da mu zatreba respirator", priopćila je vlada.

Donald Trump poželio je Borisu Johnsonu dobro u borbi s korona virusom te rekao kako svi "Amerikanci se mole za njega".

Trump je rekao da je zamolio dvije farmaceutske kompanije koje rade s američkom vladom da se "odmah obrate Londonu" oko pomoći u Johnsonovom liječenju.

A ranije tog dana predsjednik Trump održao je konferenciju o lijekovima sa šefovima četiri američke farmaceutske i biotehničke firme - Genetech, Amgen, Gilead i Regeneron.

Trump (center) and Johnson (right) are seen together with NATO Secretary-General Jens Stoltenberg (left) at the NATO Summit in London on December 4, 2019. During Monday's press briefing, Trump called the British PM 'a very good friend of mine, and a friend to our nation'

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...