PUSTIO ČERKEZA DA SE MALO ODMORI: Sa novim informacijama o pandemiji, javnosti se obratio ministar zdravstva FBiH

Vjekoslav Mandić na konferenciji za novinare rekao je da je u proteklih 24 sata testirano 451 osoba i da je potvrđeno 45 novih slučajeva

  • Vijesti

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

“Želim obavijestiti da je u Federaciji 3771 osoba do sada testirano i da je 416 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

U protekla 24 sata 451 osoba je testirana, od čega je potvrđeno 45 novih slučajeva. Ukupno je hospitalizovano 64 pacijenta, a 6 težih je na respiratoru", rekao je Mandić.

On je dodao da će rezultati novih testiranja biti u toku dana, piše BHRT.

Mandić je dodao da se redovno sastaju i donose odluke u cilju razvlačenja pandemije.

“Mi se redovno sastajemo i donosimo preporuke i naredbe, a Civilna zaštita to razmotri. Mi upravljamo krizom tako da želimo razvući pandemiju i imati što manje oboljelih, da bi zdravstveni sustav na broj oboljelih mogao odgovoriti, dodao je Mandić.

On je rekao da je ovo sigurno jedan od najvećih globalih kriza i izazov je za cijelo društvo u cjelini, ali i za zdravstveni sustav koji je mobiliziran. I tako se ministar zdravstva FBiH, istina ne prvi put, pojavio u javnosti, nakon što je to umjesto njega sedmicama činio dr. Goran Čerkez, njegov pomoćnik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...