SZO UPOZORAVA DRŽAVE: "Olakšajte mjere, ali ih ne ukidajte"

Svjetska zdravstvena organizacija nema preporuku za zemlje i regione za olakšavanje mjera zbog usporavanja širenja pandemije virusa korona, ali je zahtijevala od njih da ih ne ukidaju prerano, izjavio je danas portparol te organizacije Christian Lindmeier

  • Zdravlje

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

On je na virtuelnoj konferenciji za medije rekao da je to jedno od najvažnijih uputstava, prenosi Glas Amerike.

"Jedno od najvažnijih uputstava je ne odustati od mjera prerano, kako se ne bi ponovo desilo povećanje oboljelih. To je slično kao da se i sami razbolite i ako ustanete prerano iz kreveta i prerano trčite, rizikujete da se vratite u krevet i imate komplikacije", rekao je Christian Lindmeier.

(Tanjug/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...