LEGENDA MISIMOVIĆ OTVORIO DUŠU: "Svijet mi se srušio u Beogradu, nisam mogao vjerovati što mi Baka govori"

Zvjezdan Misimović legenda je bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije s 84 nastupa i 25 pogodaka. Više nastupa od njega su skupili samo Edin Džeko, Emir Spahić i Miralem Pjanić, a više golova zabili su samo Džeko i Ibišević.

  • Sport

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

U oktobru 2005. godine BiH je igrala ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Srbije i Crne Gore te trebala pobjedu na beogradskoj Marakani. Ta utakmica ostala je Misimoviću u ružnom sjećanju.

"Najgori trenutak karijere mi je ta utakmica. Imao sam baš veliki motiv da se dokažem. Nekoliko dana ranije smo igrali sa San Marinom i prišao mi je direktor reprezentacije Ahmed Pašalić te rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati. Rekao sam ok. U Beogradu sat prije utakmice sastanak, zovu me Pašalić i selektor Blaž Slišković. Kaže mi Baka: Braco (Hasan Salihamidžić) neće da igra desnog beka, hoće da igra naprijed, a Bola (Elvir Bolić) ima rođendan pa ti moraš na klupu. U tom trenutku mi se srušio svijet. Nisam mogao vjerovati što se događa", rekao je Misimović u podcastu oPsajd, a BiH je tu utakmicu izgubila 1:0.

 

Bio je to samo jedan od pokazatelja kakva je situacija tada bila u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Baka je kao trener dobar, donosio je dobre odluke, ali je oko njega bila opasna situacija. Ni s tim Pašalićem ja nisam imao problema, ali čuo sam sve i svašta", dodao je fudbaler koji je karijeru završio prije tri godine.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...