DOMAĆA KUHINJA U DOBA KORONE: Danas pravimo izvrsnu musaku od povrća, o ovom jelu će se dugo pričati… (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za 90 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 08. Apr. 2020  

  • 0

SASTOJCI

500 g svježe žute paprike

500 g patlidžana

200 g paradajza

300 g tikvica

2 režnja bijelog luka

80 g pesto umaka

1 kašika sjeckanog peršina

80 g prezle

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Patlidžane narežemo na tanke ploške, namočimo ih u slanu vodu 15-ak minuta te ocijedimo, tikvice po dužini narežemo na trake, paprike očistimo i narežemo na trakice, paradajze na četvrtine, te im odstranimo mekani dio s košticama. Bijeli luk narežemo na listiće.

Dno vatrostalne posude prelijemo s malo maslinovog ulja, zatim složimo red patlidžana i pokapamo ih umakom pesto genovese, začinimo solju i biberom, preko njih složimo red narezanog paradajza i posolimo.

Potom sve prekrijemo redom patlidžana i pokapamo pestom, zatim složimo red tikvica, posipamo listićima češnjaka, posolimo i pokapamo umakom pesto.

Prekrijemo redom paprika i stavimo peći na 180°C, 60 minuta.

Vatrostalnu posudu izvadimo, povrće prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim peršinom i prezlom te vratimo u pećnicu, na 200°C, oko 5 minuta.

Gotovo jelo narežemo, stavimo na tanjure i poslužimo.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...