DODIKOV REŽIM OGOLJEN DO KRAJA: „Krdo, imuno na svaku suvislu akciju, nastavlja da baulja u vanrednom stanju…“

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 1

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Uveli su nasilu i potpuno nepotrebno vanredno stanje i nemaju pojma šta će sa njim.

2.

Nema ni lažnih vijesti, a ni panike, kako bi oprobali mišiće nabildane za kažnjavanje. 

3.

Šest vanrednih dana bauljaju bez preciznih mjera kako sada i šta dalje; Mjere za oporavak privrede i ekonomije su maglovite, nejasne, neprecizne; Ne obećavaju nikakvu efikasnost.

4.

Vlada RS je, bez dileme, stekla “Imunitet Krda” - potpuno je neosjetljiva na tešku situaciju, ekonomsku i privrednu, u kojoj se entitet nalazi, jer odluke za “oporavak” koje su dosad donijeli su fasadne, a ne sistemske; Samim tim beznadežne i ne predstavljaju nikakvu garanciju za pomoć brojnim malim i srednjim preduzećima čije je poslovanje redukovano/ugroženo/prekinuto.

5.

Većina ih je i dalje pozicionirana u budućnost koja nema jasne vremenske odrednice.

6.

“Mi ćemo”, dominante su riječi u “mjerama” koje to malo otuđeno Krdo, Imuno na svaku suvislu akciju, svakodnevno ispaljuje, označavajući na taj način beskonačnu nedohvatljivost racionalnih i potrebnih mjera.

7.

Ne postoji unutar Krda, sa Imunitetom na ukupni ambijent, konačno “Mi Smo”! Što i ne čudi, jer Ne Znaju Niti Mogu.

  1.  

Tvrde da u budžetu ima novca, iako je, nakon najave zaduženja od 300 miliona KM, uz “osvajanje” 35 miliona KM prodajom hartija od vrijednosti, svima jasno da je to netačno.

9.

Plaća se, iz budžeta, na kapaljku, najnužnije - sve ostalo je na čekanju, jer para nema. 

Da ih ima valjda bi već donijeli odluku o povećanju plata zdravstvenim radnicima i uposlenicima drugih službi koji su na prvoj liniji odbrane od virusa.

10.

Još nisu objavili ni broj onih koji su ostali bez posla, ni broj firmi koje su prestale sa radom; To je svakodnevnica - gašenje firmi i ostanak bez posla.

Nema ni procjene koliko je onih što su radili “na crno” ostalo sada i bez tih minimalnih primanja, kao i bez nade da će im se na neki način pomoći.

To su ničiji ljiudi, kao i oni što su nezaposleni. 

Brojeve ne objavljuju, jer ne znaju šta će sa svima njima.

11.

Malicioznošću pokušavaju prikriti sopstveno neznanje, neodgovornost, nekompetentnost, bezidejnost, nespremnost da se uhvate u koštac sa ogromnim problemima koje je donijela epidemija.

12.

Posustao je čak i Vlasnik svih respiratora, postojećih i u tranzitu; Kao i njegove marionete Radovan Višković, Željka Cvijanović, Zoran Tegeltija. 

Bave se razmatranjem mjera u pripremi, iako ni one koje su pripremili gotovo ništa ne znače, ma šta oni tvrdili o tome; Najbolje to znaju oni na koje se odnose!

13.

Sve se svelo na - izdržite još petnaest dana, a niko nema pojma da li iza tih petnaest dana ide novih petnaest i kako će tih petnaest plus još gotovo sigurnih petnaest da pregura značajan dio stanovništva, čija kupovna moć, iz dana u dan, pada. 

I kako će tih petnaest plus još gotovo sigurnih petnaest da preguraju svi oni koji imaju zdravstvenih problema, nevezanih za virus?! 

I kako će se sve to vrijeme odraziti na zdravlje svih zatočenih u svojim domovima?!

14.

Krdo, imuno na svaku suvislu akciju, nastavlja da baulja u vanrednom stanju; Za njima kaskaju političke hijene, raznorazni nešići, (mutanti iz ranije infekcije društva), nadajući se plijenu, političkom pa finansijskom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...