SAMO IM JE JOŠ TO TREBALO: U Italiji se srušio most, zastrašujuće snimke obišle svijet... (FOTO)

Dva vozača prebačena su u bolnicu s lakšim ozljedama, rekao je glasnogovornik lokalnih vatrogasaca.

  • Svijet

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Most koji se u srijedu srušio kod mjesta Aulla, na pola puta između Firence i Genove, ponovno je ukazao na problematično stanje talijanske cestovne mreže .

Glasnogovornik vatrogasaca je rekao da se 260 metara dug most na inače vrlo prometnoj cesti između Firenze i Genove srušio, a u nesreći su ozlijeđene dvije osobe.

Iako nije bilo teže ozlijeđenih taj je incident, nakon što se u kolovozu 2018. srušio nadvožnjak u Genovi pri čemu su poginule 43 osobe, ponovno ukazao na loše stanje i održavanje talijanske cestovne mreže

Zahvaljujući mjerama ograničenja kretanja koje su u Italiji na snazi zbog epidemije covida-19, na mostu nije bilo uobičajenog gustog prometa nego samo dva vozila.

Dva vozača prebačena su u bolnicu s lakšim ozljedama, rekao je glasnogovornik lokalnih vatrogasaca.

Vatrogasci su uz pomoć pasa pregledali ruševine mosta izgrađenog 1908. i obnovljenog nakon Drugog svjetskog rata, no nisu našli druga vozila.

Most je bio u nadležnosti pokrajinskih vlasti dok nije predan na upravljanje ANAS-u, kompaniji koju kontroliraju talijanske državne željeznice.

Sigurnost građevine periodički je provjeravana od 2019., rekao je ANAS u izjavi i dodao da je formirao skupinu za utvrđivanje razloga urušavanja.

Ministrica prometa Paola De Michelli rekla je da ANAS upravlja mostom od 2018. te da je ministarstvo osnovalo povjerenstvo koje će istražiti incident i pripremiti izvješće u roku od 30 dana.

Loše održavanje talijanskih cesta i mostova te loše upravljanje autocestama krupno je političko pitanje u Italiji od urušavanja nadvožnjaka u Genovi kojim je upravljala grupa Atlantia.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...