A SADA, POVRATAK STARIM OBAVEZAMA: U Iranu se oporavio stogodišnji pacijent koji je bio zaražen koronavirusom

Iako je jedna od zemalja najpogođenijih pandemijom, iz Irana nastavljaju pristizati vijesti o oporavku starijih osoba koje su posebno ugrožene

  • Šareni svijet

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

U Iranu se oporavio stogodišnji pacijent koji je bio zaražen novim tipom koronavirusa (COVID-19), javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je jedna od zemalja najpogođenijih pandemijom, iz Irana nastavljaju pristizati vijesti o oporavku starijih osoba koje su posebno ugrožene.

Naime, ovog puta je riječ o stogodišnjem pacijentu koji je bio smješten u bolnicu Sarallah u sklopu Univerziteta zdravstvenih nauka u Elburzu. Iranska novinska agencija ISNA navodi kako se pacijent nalazio na intenzivnoj njezi te da je otpušten iz bolnice nakon potpunog oporavka.

Riječ je o najstarijem zaraženom u iranskoj pokrajini Elburz.

Iran je i ranije saopćio da su od koronavirusa izliječeni stariji pacijenti među kojima se nalaze i oni s preko sto godina starosti.

U Iranu je broj preminulih dostigao 3.993, dok je zaraza koronavirusom potvrđena kod 64.586 osobe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...