KRIZA U SPORTU: PSG-ov revolucionaran plan za smanjenje plaća

Prije samo mjesec dana nogomet se najnormalnije igrao, a onda je sve stalo. Pandemija koronavirusa izazvala je najveću katastrofu u cijelom svijetu od Drugog svjetskog rata. U trenucima kad ljudi masovno umiru, sport je pao u drugi plan.

  • Sport

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Prekinule su se gotovo sve svjetske lige, a najveća svjetska i kontinentalna natjecanja su odgođena i prebačena na neka sretnija vremena. Štete koje trpe klubovi su ogromne. Nestali su prihodi od ulaznica, TV prava, sponzora i marketinga. U velikom su problemu i oni najbogatiji klubovi, a malima prijeti nestajanje.

U najjačim europskim ligama uprave klubova i igrači vode pregovore o modalitetima kako da se što bezbolnije riješi kriza. Barcelona je jednostranim aktom odlučila da se svim njenim sportskim sekcijama smanji 70 posto plaće dok traje kaos, a slične mjere poduzeli su i svi ostali klubovi. U Dinamu je spor oko rezanja plaća izazvao pravi potres. Bjelica i kapetan Ademi su odbili rezanje, a ceh je platio Bjeličin stručni stožer koji je istog dana potjeran. Za očekivati je da klub napusti i Bjelica.

Uprava PSG-a smislila je zanimljiv i revolucionaran plan za rezanje plaća. Francuski prvak je odlučio da oni igrači koji zarađuju više u postotku više i vrate. Tako će onim najbolje plaćenim igračima biti skinuto 50 posto, dok će se ostalim igračima postotak određivati prema mjesečnim primanjima.

Tako je Neymar koji zarađuje gotovo tri milijuna eura mjesečno ostao bez 50 posto plaće, baš kao i Kylian Mbappé, Edinson Cavani i ostali najbogatiji igrači pariškog kluba.

PSG je ovaj plan predstavio i čelnicima Ligue 1 i, prema pisanju francuskih medija, vodstvo lige smatra da bi to rješenje bilo idealno za sve klubove Le Championnata.

Ovako to izgleda na primjeru:

- 50% igrači koji zarađuju više od 100.000 eura mjesečno

- 40% igrači koji zarađuju između 50.000 i 100.000 eura mjesečno

- 30% igrači koji zarađuju između 20.000 i 50.000 eura mjesečno

- 20% igrači koju zarađuju između 10.000 i 20.000 eura mjesečno.

Igrači čija je plaća ispod 10.000 eura su sigurni i neće im se ništa rezati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...