RUSI DOLAZE: Prvi kontingent pomoći Rusije stigao u RS

Na banjalučkom aerodromu stigao je prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Rusije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona.

  • Društvo

  • 09. Apr. 2020  

  • 2

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović iskazala je zahvalnost Ruskoj Federaciji na pomoći Republici Srpskoj.

- Važno je reći da je pomoć poslana na zahtjev Srpske i stigla je veoma brzo nakon razgovora Dodika sa Lavrovim. Ovo je potvrda naših dobrih odnosa i razumijevanja - naglasila je ona.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je istaka da se i Rusija suočava sa problemom virusa korona

- I stoga sam im dodatno zahvalan na ovoj sveobuhvatnoj pomoći - rekao je Dodik.

Ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov izjavio je danas da prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Rusije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona dopremljen u bh. entitet Republiku Srpsku na zahtjev njenog rukovodstva.

- Stiže i specijalna tehnika kako bi se omogućila dezinfekcija prostora i zgrada i sve ono što je potrebno za spriječavanje širenja koronavirusa – rekao je ruski ambasador u BiH.

On je izrazio nadu da će to pomoći da se olakša situacija.

- Zajedničkim naporima prevazit ćemo ovo sve – rekao je Ivancov i istakao da su spremni da pomognu i Federciji BiH, iz koje nisu imali zahtjeve za takvu vrstu pomoći.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...