NAKON ODLUKE VLADE FBiH CIJENE DRASTIČNO PALE: Najjeftinije gorivo u posljednjih 10 godina; evo koliko sada koštaju dizel i benzin u Sarajevu

Građani FBiH jutros su na pumpama mogli primijetiti značajna sniženja. 

  • Vijesti

  • 10. Apr. 2020  

  • 0

Vlada FBiH usvojila je jučer odluku o neposrednoj kontroli cijena naftnih derivata, kojom je ograničena marža na veleprodaju, ali i na maloprodaju goriva u FBiH. Vlada FBiH donijela je ovu odluku na prijedlog Ministarstva trgovine FBiH. 

Identičnu odluku jučer je donijela i Republika Srpska.

Iako je većina građana FBiH jučer sipala gorivo po cijenama višim od 2 KM za litar, jutros je stanje drastično drugačije. 

Prema podacima aplikacije Ministarstva trgovine FBiH, u Sarajevu ćete za litar dizela platiti od 1,66 do 1,91 KM, dok ćete za litar benzina izdvojiti od 1,56 do 1,96 KM.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...