EVO ZAŠTO SUŠIĆ PRIJE SKORO TRI DECENIJE NIJE ZAVRŠIO U "INTERU": Kasnije će preći u PSG i biti njihov najveći igrač

Bivši direktor Juventusa Luciano Moggi koji je optužen za namještanje utakmica od strane italijanskog Saveza i zbog koga je Stara dama izbačena u drugu ligu još davno je bio poznat po svojim podmuklim radnjama

  • Jeste li znali

  • 11. Apr. 2020  11. Apr. 2020

  • 0

Još dok je bio na funkciji direktora Torina, žrtva je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji bosanskohercegovački fudbaler svih vremena Safet Sušić.

Naime, Pape je 1982. najprije bio dogovorio sve oko prelaska u milanski Inter, a onda je nasjeo na jeftini trik Luciana Moggija.

On je zamolio Sušića da mu na običnom papiru napiše svoje uslove i želje za angažmanom kako bi svojim gazdama u Torinu dokazao da je bio na pregovorima s njim.

Naivni Pape je potpisao čak i pretjerane uslove (transfer od 1,200.000.000 lira, još vila sa desetak soba, četiri kupaonice, četiri automobila, vozač...), Moggi je onda na taj obični papir stavio štembilj ''prihvaćeno'' i na kraju predao taj ugovor u Savez.

Na kraju je Sušić izvukao najdeblji kraj, te je kažnjen sa dvije godine zabrane igranja za italijanske klubove jer je potpisao dva ugovora.

To je kasnije i bio recept kontroverznog Luciana Moggija koji kada nije pobijedio na terenu, onda je obavezno onemogućio svoje konkurente da to urade.

(Sport1.oslobodjenje.ba)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...