VASKOVIĆ ŠOKIRAO RS; OBJAVIO SNIMAK BRUTALNIH PRIJETNJI POLICIJE MLADIĆIMA: "Nećeš moći disati od mene, u gepeku ću vas odvesti do..." (AUDIO)

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cjelosti

  • Mini market

  • 12. Apr. 2020  13. Apr. 2020

  • 1

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

MUP RS trebalo bi da istraži prijetnje sa audio zapisa, snimljenog 11.04.2020. godine, nešto iza 16 časova na obali rječice Suturlije, nadomak Banjaluke.

Petorici mladića prijete dva pripadnika policije koji su, kako se tvrdi na obali rječice Suturlije, došli automobilom “Dacia Duster”, registarskih oznaka T84-E-0…

Morbidne prijetnje bacanjem u rijeku i davljenjem u njoj je, kako se tvrdi, petorici mladića, od kojih je jedan maloljetan, šesnaestogodišnjak, uputio policajac kojeg su identifikovali kao O. B..

Maloljetnika je pretukao policajac O. B. samo zato što je na njegovu naredbu da hodaju ispred njega odgovorio “uredu”.

Tvrdi se i da ga je stiskao šakama oko vrta, te da mladić ima vidljive povrede na rukama, vrati i ostalim dijelovima tijela.

Na snimku se čuje kako policajac O. B. prijeti upravo tom maloljetniku da će ga “baciti u rječicu Suturliju”, potom i udaviti.

Uz prijetnje davljenjem, nastavio je ponižavati dječaka nazivajući ga majmunom.

Na snimku se još čuje kako maloljenoj osobi kaže da nema pravo da progovori. “Nemoj da pričaš; Nisi imao pravo da progovoriš; Ti 2004. godište se nađeš da pametuješ”.

“Ganjaću te gdje god stignem u ovom gradu”, kaže policajac maloljetniku.

Nakon toga uslijedio je rafal novih prijetnji.

“Nećeš moći živjeti od mene; Ni ti, ni ovaj majmun. Obilježeni ste za čitav život ste obilježeni, a imam i fore i godina da radim. Nećeš moći disati od mene”, nastaljen je niz morbidnih i drskih prijetnji policajca.

Još kaže da će ga sabiti u mišiju rupu i da neće moći živjeti dok god je on, O.B., “u intervencijama”.

Drugi policajac, čije ime mi nije poznato, pitao je jednog od mladića da li snima i ako to čini, rekao mu je da će biti priveden.

Potom je policajac O. B. nastavio uličarskim riječnikom.

“Noga odavde; Noga, da vas ne vidim nijednog; Vratiću se za pola sata, zateknem li vas ovdje u gepeku ću vas odvesti do intervencije, u gepeku; je li vam jasno”, kaže policajac.

Prijetnje su zaista jezive i užasne i odgovorni za maltretiranje mladića bi se morali pod hitno kazniti i udaljiti iz policije; Nasilničko ponašanje, prebijenje, prijetnje ubistvom, šikaniranje i ponižavanje je potpuno neprihvatljivo i svjedoči da su pojedini pripadnici policije vanredno stanje shvatili kao mogućnost da se iživljavaju i progone svakog onog ko im se ne dopada. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...