REIS KAVAZOVIĆ IMA PORUKU ZA VJERNIKE U VEZI RAMAZANA: "Islamska zajednica u BiH će poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali..."

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović kazao je kako će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini...

  • Društvo

  • 15. Apr. 2020  

  • 0

...poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali da traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu na način koji neće ugroziti zdravlje članova Zajednice, građana Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države u kojoj djeluje ova zajednica.

Zaključio je to na sastanku sa predsjednicom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aidom Pilav i prim. dr. Amrom Junuzović – Kaljić, održanom jučer, kako bi razgovarao o mjerama koje je Islamska zajednica u BiH poduzela s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa, javlja MINA.

Nastavak je to bio konsultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i ekspertima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u toku mjeseca ramazana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...