VUČIĆEV STAND-UP KORONIČAR OPET BRILJIRA: "Već smo pobedili virus"

"Broj zaraženih virusom opada, a policijski čas će verovatno biti još samo sledećeg vikenda", kaže dr Branimir Nestorović u "Fokusu".

  • Regija

  • 17. Apr. 2020  

  • 0

"U jednom trenutku je procenat zaraženih skočio na 40 posto testiranih, a sada je u većini mesta u Srbiji oko 10 posto", kaže dr Nestorović.

Da se situacija u Nišu dogodila na početku epidemije, to bi, prema riječima dr Nestorovića, bila katastrofa.

Ipak, gerontološki centar u Nišu nije izolovan slučaj, a na pitanje kako je korona virus ušao u ustanove socijalne zaštite Nestorović odgovara da je u toku ispitivanje šta se dogodilo.

Navodi i da virus počinje da slabi, i da jedan čovjek danas može da zarazi oko 0,9 osoba.

"U nedjelji poslije Uskrsa nas očekuje pad broja zaraženih", tvrdi dr Nestorović i navodi da će policijski čas vjerovatno biti još sljedećeg vikenda.

On smatra da su u Srbiji "već pobedili korona virus", ali za 1. maj smatra da nema potrebe uvoditi policijski čas, već je dovoljno zabraniti okupljanja.

(B92/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...