PRITISAK POPUŠTA: U Italiji danima pada broj novooboljelih i preminulih

U posljednja 24 sata u Italiji su umrle 454 osobe, odnosno broj umrlih osoba je 24.114, a jučer je broj umrlih bio 23.660.

  • Svijet

  • 20. Apr. 2020  20. Apr. 2020

  • 0

Ozdravilo je ukupno 48.877 osoba, a novooboljelih ima 20 manje nego jučer, odnosno ukupno oboljelih ima 108.237.

U Italiji danima pada broj novooboljelih, ali i preminulih.

Talijanska vlada olakšava malim preduzećima povratak poslovanju

Italijanska vlada je prošle sedmice produžila do 3. maja zabranu rada kompanijama čije poslovanje ne smatra ključnim u razdoblju karantene, podsjeća Reuters.

Brojne, uglavnom male i srednje, kompanije podnijele su zahtjeve za nastavak poslovanja ili njegovo djelomično otvaranje. 

Ključni je uslov - bar načelno - da dokažu da su dio opskrbnog lanca kompanija koje su ključne u vrijeme pandemije - poput onih u prehrambenom, energetskom i farmaceutskom sektoru, prema vladinoj odredbi.

Vlada će provesti inspekcije kako bi utvrdila da kompanije ne izigravaju sistem, rekao je Reutersu portparol ministarstva unutrašnjih poslova.

(Index.hr / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...