STIGAO NAJVEĆI OVOGODIŠNJI UPDATE ZA WINDOWS 10: Nisu svi oduševljeni, jedna stvar je posebno iritantna…

Windows 10 May 2020 Update zasad je dostupan samo onima koji ga zatraže, ali bi svim korisnicima trebao početi stizati s početkom maja

  • HiTec

  • 21. Apr. 2020  

  • 0

U Microsoftu su objavili finalno izdanje majske nadogradnje za operativni Windows 10. Nadogradnja Windows 10 May 2020 Update neće biti automatski dostupna do početka idućeg mjeseca, ali oni koji testiraju nova izdanja Microsoftovog softvera mogu ga dobiti ako zatraže uvrštenje u Release Preview.

Kao i u prethodna velika polugodišnja nadogradnja (November 2019 Update), i ova majska donosi tek manja poboljšanja digitalne „pomoćnice“ Cortane i tražilice u Windowsima.

Cortanu ćemo tako moći ukloniti s taskbara, kao i odabrati hoćemo li komunicirati s njom tipkajući ili govoreći.

U Microsoftu su također dodali mogućnost brzog pretraživanja, uključujući vremensku prognozu, vijesti i nove filmove.

Nova nadogradnja također donosi i Windows Subsystem for Linux 2, s ugrađenim kernelom za Linux. Ova bi integracija trebala uveliko poboljšati izvedbu Microsoftovih podsistema u Windowsu.

Iz Microsofta je stiglo i obećanje kako će taj kernel redovno nadograđivati putem Windows Updatea, kao i da će biti softver otvorenog koda kako bi razvojni programeri mogli izrađivati vlastiti softver, piše Verge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...