LINTA GOVORI ONO ŠTO DODIK MISLI: "Ako je bezopasno, zašto nije odabran Zagreb“?

"Općina Dvor kao jedna od najsiromašnijih u Hrvatskoj koja je naseljena većinski Srbima odabrana je za odlaganje radioaktivnog otpada s ciljem da im se pošalje jasna poruka da nisu dobrodošli jer se smatraju neprijateljima hrvatske države i da im je zbog toga najbolje da se isele u Srbiju ili u treće zemlje", kazao je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta

  • Politika

  • 22. Apr. 2020  

  • 2

On je istakao da je to apsolutno neprihvatljiva i bezumna odluka Hrvatske jer se lokacija na Trgovskoj gori nalazi blizu rijeke Une i granice sa BiH u kojoj bi bilo ugroženo gotovo 300.000 stanovnika u 13 opština u riječnom slivu zbog negativnih posljedica po kvalitet života i zdravlje građana.

Linta je kazao i da je važno naglasiti da Hrvatska na taj način krši brojne evropske propise i međunarodne konvencije u zaštiti životne sredine i prekograničnoj saradnji, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona čiji je Linta predsjednik.

On je ocijenio kao najbrutalnije laži vrhunsko licemjerje izjave predstavnika hrvatske vlasti i nadležnih hrvatskih institucija kako izgradnja odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na mjestu bivšeg vojnog skladišta Čerkezovac na Trgovskoj gori.

"Ako je tačno da je sve bezbjedno i bezopasno, zbog čega hrvatska vlast nije donijela odluka da odlagalište gradi u Zagrebu ili na području Zagorja i Međimurja, a ne na području srpske opštine Dvor i u blizini granice sa BiH", upitao je Linta!?

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...