OVO PAS S MASLOM NE BI POJEO: Dačiću za koronavirus krivi NATO, EU, UN, Vijeće sigurnosti….

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da velike sile, kao i UN i Vijeće sigurnosti, duguju odgovore o virusu korona, između ostalog da li je prirodan ili laboratorijski

  • Regija

  • 22. Apr. 2020  22. Apr. 2020

  • 2

"Srbija očekuje da se u međunarodnim forumima, pre svega u UN-u i Savetu bezbednosti, pokrene širok dijalog kako bi se svetu dali odgovori o poreklu virusa, sumnji na biološki rat, posledicama koje će pandemija ostaviti", rekao je Dačić.

On je kazao da je potreban razgovor o tome kako će svijet i međunarodni odnosi ubuduće izgledati, kakva je sudbina brojnih međunarodnih političkih i ekonomskih organizacija i projekata koji sada postoje, a koji su više ili manje zakazali u odgovoru na ovu krizu.

Dačić je za "Večernje novosti" izjavio da prije svega misli na EU, ali i NATO, UN, OEBS, MMF.

On je ocijenio da je dobro bilo što je Srbija nacionalne interese, između ostalog, zasnivala i na jačanju bilateralnih veza sa pojedinim svjetskim silama, poput Kine, Rusije, Turske, ali i Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih „važnih zemalja“.

"A, kakva je reakcija Saveta bezbednosti i UN-a? Vidite i sami da je Savet bezbednosti tokom aprila održao samo jednu sednicu o virusu korona", rekao je Dačić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...