PRIJATELJI U NEVOLJI: Evropska unija šalje novi veliki kontigent pomoći Bosni i Hercegovini, Austrija šalje…

Temeljem zahtjeva za pomoć putem Mehanizma Unije za civilnu zaštitu u borbi protiv pandemije koronavirusa, Evropska unija koordinira i sufinansira isporuku pošiljki pomoći u Evropskoj uniji i susjednim zemljama, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH

  • Vijesti

  • 23. Apr. 2020  

  • 0

Austrija šalje rukavice, dezinfekcijska i druga sredstva u Bosnu i Hercegovinu

„Virus ne poznaje granice i jedini način da ga zaustavimo je kroz zajedničko djelovanje. Zahvalan sam Austriji na njenim gestama iskazane evropske solidarnosti. Naš Koordinacioni centar za vanredne situacije i dalje radi 24 sata dnevno na podršci zemljama članicama Unije i našim najbližim prijateljima,“ istaknuo je Janez Lenarčič, komesar za upravljanje krizama.

Bosna i Hercegovina će dobiti 1500 deka, 1000 kompleta (jednokratne) posteljine, 500 higijenskih paketa, 2000 paketa rukavica za pregled (oko 200 000 komada), 500 paketa XL rukavica za pregled ili ukupno oko 50.000 komada te 3.360 litara dezinfekcijskih sredstava za ruke u skladu sa standardom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u četiri plastična spremnika.

Pomoć je dio sveukupne podrške Evropske unije zemlji i cijelom regionu Zapadnog Balkana, uključujući i pomoć za socioekonomski oporavak.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...