DONEŠENA ODLUKA: Čedomir Jovanović je počasni građanin Kantona Sarajevo, plakete Komšiću, Šućuru...

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo jučer su jednoglasno usvojili i prijedloge odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

  • Vijesti

  • 24. Apr. 2020  24. Apr. 2020

  • 2

Za počasnog građanina Kantona Sarajevo posebnom Odlukom proglašen je Čedomir Jovanović, zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u našoj zemlji i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Zastupnici su također donijeli Odluku o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo, posthumno, Suadu Ćupini, kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje, iznimna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države Bosne i Hercegovine.

Usvojena je i Odluka o dodjeli Plakete KS Slaviši Šućuru, kao priznanje za izuzetan doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine od agresije, te zalaganja za dobrobit svih etničkih i religijskih zajednica koje u njoj žive, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Podržana je i predložena Odluku da se Plaketa KS dodijeli Radetu Zoranoviću, kao priznanje za doprinos u širenju istine o godinama agresije, te promociji zajedništva na području KS i Bosne i Hercegovine.

Donesena je i Odluka o dodjeli Plakete KS Željki Komšiću kao priznanje za doprinos odbrani i opstanku države Bosne i Hercegovine od agresije, te unapređenju društvene zajednice i afirmaciju temeljnih vrijednosti svih građana bez obzira na naciju i vjersku pripadnost.

Plaketa KS će biti dodijeljena i JU „Treća gimnazija“ za izuzetan doprinos razvoju odgojno-obrazovnog sistema u KS i BiH, te podsticanju i razvijanju kreativnosti, ličnih sposobnosti i tolerancije među mladima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...