VUČIĆ BIJESAN NA AKCIJU "BUKOM PROTIV DIKTATURE": "Moj posao je da budem lider, a moj posao nije da..."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući akciju "Bukom protiv diktature", kada građani u 20.05h lupaju u šerpe nezadovoljni trenutnom situacijom, da je to dijelom politički protest.

  • Regija

  • 29. Apr. 2020  29. Apr. 2020

  • 0

"Dobrim delom jeste politički protest. Ja sam, znate, politički veteran, ja sam sviko na šerpe i lonce, samo me jedna stvar boli - što su lekari izgubili svoj aplauz...Politički lideri pokazali su neodgovornost", kazao je Vučić.

Lupanje u šerpe je jednim dijelom i nezadovoljstvo građana zbog rigoroznih mjera zabrane kretanja, kazao je.

"Delimično je politički protest, a delom je - Ej Vučiću, ti si nas zatvorio, puštaj nas napolje", rekao je predsjednik Srbije u gostovanju na RTS-u.

Međutim, naglašava da je on od početka zauzeo stav da će "slušati struku".

"Ja sam čovek koji veruje struci, moj posao je da budem lider, a moj posao nije da pratim svačiju želju, da sam pratio želju nekih, nigde ne bismo stigli. Moj posao je da donesem najbolje mere za sve građane Srbije. Imam poziciju da neke stvari vidim bolje, imam više informacija, i moj posao nije da slušam većinu ljudi, nego da uradim ono što je najbolje za našu zemlju", naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio da će sutra predložiti ljekarskom dijelu Kriznog štaba da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika traje od četvrtka, 30. aprila u 18 sati do subote, 2. maja u 5 sati.

"Sutra ćemo Ana (Brnabić) i ja izaći sa predlogom da u 18 sati počne zabrana kretanja, trajaće do subote u 5 sati...Jer želimo da dobijemo dan i po koji su nam važni...Policijski čas će biti kratak, dvostruko kraći od najavljenog, to je 30 i nešto sati", kazao je Vučić u gostovanju na RTS-u.

Prema njegovim rečima, neće biti zabrane za penzionere tokom tog vremena.

"Penzioneri će imati dva puta po sat vremena da budu sami na ulici, što je važno za njih...A od subote ujutro ide sve normalno, i posle opet od 18 sati zabrana, a tada opet mogu penzioneri. Opet u nedelju ujutru sve normalno do 18 sati, a od 18h sati opet penzioneri", dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije izjavio je i da "ne bi isključio mogućnost" da krajem sljedeće nedjelje dođe do ukidanja vanrednog stanja.

"Posle toga više ne bi bilo nikakvog policijskog časa", rekao je Vučić.

On je rekao da misli da je moguće da se dogodi da se sljedeće nedjelje ukine vanredno stanje, dodajući da "želimo da odemo iz vanrednog stanja".

Za to je, naveo je, potrebno sačekati da bude sedam dana dobrih rezultata u borbi protiv koronavirusa kao prethodna tri dana.

(N1 / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...