KOKAN MLADENOVIĆ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Aleksandar Vučić igra ulogu samog sebe; To je uloga iskompleksiranog Šešeljevog potrčka, Miloševićevog ministra, Tominog…“

Čuveni beogradski režiser Kokan Mladenović u intervjuu za „Danas“ otkrio je šta misli o predsjedniku Srbije i uspostavi vanrednog stanja u toj zemlji

  • Kultura

  • 02. Maj 2020  

  • 0

Na pitanje koju ulogu igra Aleksandar Vučić, Mladenović kaže:

Aleksandar Vučić igra ulogu samog sebe. To je uloga iskompleksiranog drugog, Šešeljevog potrčka, Miloševićevog ministra, Tominog „malog od palube“. Taj tako dugo pripremani buket kompleksa dočekao je svojih pet minuta i rascvetao se u punom sjaju, nađubren našim kratkim istorijskim pamćenjem, zalivan našim suštinskim nepoznavanjem demokratije, poduprt svim istorijskim kompleksima ovoga naroda koji kroz čitavu svoju novu istoriju opsesivno traži i proizvodi vođe, mesije i spasitelje. Mi smo, dakle, omogućili ovog farsičnog ludaka, ovu nekontrolisanu kreaturu nalik Kralju Ibiju, koji uživa u apsolutnoj moći. „Promeniću narod“, kaže Kralj Ibi u Žarijevom komadu. Možda je došlo vreme da narod promeni Ibija, ali se tu postavlja gotovo retoričko pitanje – može li narod da promeni Ibija ako pre toga ne promeni samog sebe“!?

Mladenović je otkrio i šta misli da li će Vučić poslije svega ovoga biti politički još jači ili će oslabiti:

„Aleksandar Vučić je jedini među smrtnicima kome je omogućeno da još za života živi u raju, jer ova situacija to za njega svakako jeste. Dobiti priliku da suspenduješ i ono malo demokratije, uspostaviš apsolutnu kontrolu nad svim medijima, utamničiš sedam miliona ljudi bez posledica, a uz to im omogućiš višesatni live-prenos sopstvenih dijagnoza koje se verbalizuju u medijskom prostoru, pa nema tog zagrobnog života, ma u kojoj religiji, koji bi osobi takvog psihološkog profila omogućio više. Delujući protiv ustavnih ovlašćenja, rugajući se institucijama, sistemu i zdravom razumu, taj čovek je, okružen beskičmenjacima i moralnim nakazama, uspeo da se kruniše za cara Stradije, a da ga u tome niko nije sprečio niti pokušao da spreči. Naravno da će iz svega ovoga izaći jači, jer je paralelno obavio kompletnu kampanju za izbore koje će raspisati tik nakon korona-ludila i jer protiv sebe ima opoziciju koja je, bez obzira na vanredno stanje, pokazala svu svoju nesposobnost, a nasuprot sebe narod čija je on, očigledno, slika i prilika, na sramotu i jednih i drugih“, kazao je između ostalog Mladenović u velikom intervjuu za beogradski Danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...