DRAMA NA GRANICI: Sjeverna i Južna Koreja u pograničnom pojasu razmijenile vatru, sve je počelo…

Sjeverna i Južna Koreja razmijenile su u nedjelju rano ujutro vatru u blizini južnokorejske stražarske stanice, pojačavajući napetost dan nakon što se sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pojavio u medijima nakon duge odsutnosti

  • Svijet

  • 03. Maj 2020  

  • 0

Više pucnjava ispaljeno je iz Sjeverne Koreje u 7,41 sati po lokalnom vremenu prema stražarskoj stanici u Južnoj Koreji koji graniči sa Sjeverom, navodi se u izjavi zapovjednika južnjačkih snaga, prenosi Reuters.

Južna Koreja odgovorila je ispaljivanjem dva hica prema Sjevernoj Koreji, no nije bilo izvještaja o povrijeđenima.

Nakon nekoliko sedmica intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju i mjestu stanovanja, državni mediji objavili su u subotu fotografije i izvještaje da je prisustvovao otvaranju fabrike gnojiva.

Bio je to prvi izvještaj o njegovom pojavljivanju u javnosti od 11. aprila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...