SAVIĆEVIĆ ISTRESAO DUŠU: "Nije bilo lako održati odnos s Bobanom. Nismo pričali o ratu"

Dejan Savičević, legendarni crnogorski fudbaler i nekadašnji suigrač Zvonimira Bobana u Milanu, dao je Instagram intervju talijanskom novinaru Mariju Sumu.

  • Sport

  • 04. Maj 2020  04. Maj 2020

  • 1

Posebno se osvrnuo na odnos s Bobanom s kojim je bio suigrač u slavnoj generaciji Milana, a sve to događalo se dok je u Hrvatskoj bijesnio rat. 

Nisu pričali o ratu

Osim što su bili saigrači u Milanu s kojim su osvojili sve što se moglo osvojiti, bili su prijatelji i prije toga kad su zajedno igrali za reprezentaciju Jugoslavije.

alt Savićević i Boban s trofejom Lige prvaka

"Bili smo prijatelji i prije nego što smo došli u Milan. Bile su teške godine, građanski rat... Nije bilo lako održati te odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima", rekao je Savićević pa dodao:

"Jednostavno se o ratu ne bismo mogli usuglasiti. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su nakon rata postali milijarderi", kazao je Savićević.

Nema zle krvi

Savićević i Boban su bez obzira na sve dugo ostali u dobrim odnosima, a da je tako svjedoči i izjava koju je Savićević prije četiri godine dao u intervjuu za Index.

"Imam odličan odnos sa Bobanom još iz igračkih dana i to je više od prijateljstva. Bili smo zajedno u JNA sportskoj četi, zatim smo bili u reprezentaciji, a nakon toga i u Milanu šest godina zajedno. On je uvijek bio specifičniji od svih nas nogometaša", rekao je tada Savićević. 

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...