DRAGOJEVIĆ - STOJIĆ OČITALA LEKCIJU KOŠARCU: „Da li mjere prevencije važe samo za 'običan' narod a ne i za bahate funkcionere…“

Članica Predsjedništva SDS-a Maja Dragojević-Stojić oštro je reagirala nakon što su procurile informacije o rođendanskoj zabavi na kojoj je bio i SNSD-ov ministar

  • Mini market

  • 05. Maj 2020  

  • 0

„Pitam nadležne li su mjere prevencije za vrijeme epidemije korona virusa rezervisane samo za 'običan' narod, dok se pojedini bahati ljudi na funkcijama ne pridržavaju preporuka, prave proslave, bez ikakve zaštitne opreme? Možda baš zbog takvih i imamo trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju – istakla je član Predsjedništva SDS-a Maja Dragojević-Stojić reagujući na sinoćne snimke proslave u sarajevskom restoranu kojoj je prisustovao i ministar Staša Košarac.

„Mi moramo svi jedni drugima da pomognemo, a isto tako i našem narodu, državi i sve dok ne počnemo razmišljati na takav način, boriti se za opšte dobro, ne možemo očekivati napredak ni na jednom polju. Treba svi da se udružimo i izborimo sa problemima i negativnim pojavama koje nas okružuju“, rekla je Maja Dragojević-Stojić.

Član Predsjedništva SDS-a je rekla „da smo svjedoci povećanog broja zaraženih pacijenata korona virusom i pored svih sprovedenih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije“.

„Postavlja se pitanje da li je razlog nepridržavanje preporuka ili neadekvatna trijaža i zaštita u zdravstvenim ustanovama. Svi mi koji radimo u bolnicama i korona timovima smo svjesni značaja adekvatne zaštitne opreme i pridržavanja svih propisanih mjera“, istakla je Maja Dragojević-Stojić.

Ona postavlja pitanje i šta je donijelo vanredno stanje: „povećan broj zaraženih pacijenata, još veću ekonomsku krizu, strah, stres, neizvjesnost...“!?

„Zdravstveni radnici su i dalje na velikom udaru, još većem nego na samom početku borbe protiv Covid-19 oboljenja“, zaključila je Maja Dragojević-Stojić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...