FINSKA POLICIJA SKINULA OZNAKE "VOLKSWAGENA" I "MERCEDESA": Razlog je vrlo jednostavan, pa neka se Nijemci ljute

Za službena policijska vozila karakteristična je standardna svjetlosna oprema i odgovarajuća ikonografija; u Finskoj ona uključuje i zamjenu logotipa na prednjoj maski...

  • Auto

  • 05. Maj 2020  05. Maj 2020

  • 0

Potpuno neočekivano, ovu praksu nema nijedna druga policija osim finske. Oni su na svojim kombijima uklonili značke s prednjih maski. A pritom se radi o zvučnim markama, Mercedesu i Volkswagenu koji sada sprijeda imaju logotip u obliku mača kojem je drška lavlja glava. Logotip je to finske policije, a razlog zbog kojeg je na kombijima je praktične prirode. 

Naime, osim spomenutog mača, logotip ima šuplju mrežastu pozadinu, te je izrađen od metala, a to omogućava lakše širenje zvuka iz zvučnika skrivenog iza prednje maske.

Zasad se ova praksa primjenjuje isključivo na radnim kombijima, Volkswagenu T6 i Mercedesu Vito, ali ćemo je vjerojatno moći vidjeti i na nekim drugim vozilima iz policijske ergele. Usput rečeno, ona broji oko 1600 vozila, 100 motocikala, 90 motornih sanjki i 90 plovila. U svakom slučaju respektabilna sila. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...