SNAGA I MOĆ: Nijemci su od talijanske „pile“ napravili najbrži SUV na svijetu, pod haubom trešti motor od gotovo 1.000 „konja“, a svoje „prste“ umiješao je i čuveni Akrapovič… (VIDEO)

Službeno, serijski Lamborghini Urus sa 4.0 V8 motorom razvija 650 KS, no ima onih kojima to i dalje nije dovoljno…

  • Auto

  • 07. Maj 2020  

  • 0

Iz snažnog 4.0 biturbo V8 motora stručnjaci talijanske Sant’Agate Bolognese izvukli su 650 KS i 850 Nm okretnog momenta. No, njemačka tuning kuća HGP odlučila je sve promijeniti.

Nakon Stage 2 tuning paketa, Urus sad ima čak 960 KS i 1.250 Nm. Brutalne brojke nisu samo na papiru; do stotke talijanski SUV stiže za 2,9 sekundi, dok je maksimalna brzina s 306 km/h porasla na impresivnih 340 km/h.

Uz ECU tuning tu je i Akrapovič auspuh zbog kojeg ovaj Urus zvuči brutalno.

Pogledajte video i obavezno pojačajte zvuk…

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...